Vrijstaande woninge met glazen vloer en lichtkoepel aan de heelsumseweg in bennekom
Project
Vrijstaand woonhuis
Locatie
Heelsumseweg - Bennekom
Opdrachtgever(s)
Particulier
Status
Opgeleverd in 2006

Resultaat

Uitvoering

Overige projectinformatie

Aannemer
Bouwbedrijf van Ree
Adviseur
Adviesburo Van den Brink BV
Adviseur
Hi-tech van Egdom
Omschrijving
De opdracht bestond uit de bouw van een vrijstaand woonhuis op een perceel van 1040 m². Aangezien het bebouwingsoppervlakte maar 9 x 11 meter groot was, hebben we middels het toepassen van erkers het oppervlakte weten te vergroten tot 110 m². De schuinte van deze erkers werd mede bepaald door de schuinte van de perceelsgrenzen. Door de vele ruimtelijke overgangen op de beganegrond, ontstaan door een uitgebreid woonprogramma, is er een rijke woonvorm ontstaan met een hoge woonkwaliteit. Het glas in de vloer naar het souterrain en de vide tot onder het glasdak maakt het wonen een groot ruimtelijk avontuur, waarin op elke woonlaag het ruimtelijke besef wordt gestimuleerd.