Verbouwing van een boerderij met deel naar volledig woonhuis
Project
Boerderij naar woonhuis
Locatie
Dorskampweg - Wageningen
Opdrachtgever(s)
Particulier
Status
2007

Resultaat

Verbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te WageningenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen

Voor en na

Voor En NaVoor En NaVoor En NaVoor En NaVoor En NaVoor En Na

Ontwerp

Verbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen   Beganegrond GewijzigdVerbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen   Bestaande PlattegrondenVerbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen   Verdieping Gewijzigd

Bestaande situatie

Verbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen   Bestaande SituatieVerbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen   Bestaande SituatieVerbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen   Bestaande SituatieVerbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen   Bestaande SituatieVerbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen   Bestaande SituatieVerbouwing Aan De Dorskampweg Te Wageningen   Bestaande Situatie

Overige projectinformatie

Omschrijving
De opgave was een boerderij, bouwjaar 1940, aan de achterzijde prachtig uitkijkend over de vallei tussen Wageningen en Wageningen-Hoog, ombouwen tot woonhuis. Het leidde tot het kleine woongedeelte aan de voorzijde herbestemmen tot werkruimte en de deel van 10x14 meter ombouwen tot woon- en verblijfruimte met op de hooizolder de slaap- en werkruimten. De ontsluiting van het woonhuis is verplaatst van de voorzijde naar de zijgevel en de daar gerealiseerde hal vormt tevens de ontsluiting van de verdieping. Het opensnijden van het dak, door middel van een lichtstraat, brengt veel licht in het hart van het huis. Hierbij is de oorspronkelijke kapconstructie intact gelaten en in het zicht gelaten. De plaats en grootte van de keuken verdeeld de “oude deel” in verschillende ruimten die de bestemming woonkamer, eetkamer en ontspanningsruimte krijgen.